kohvi

Koort, piima ja suhkrut – vähemalt ühte neist oled Sa tõenäoliselt lisanud oma kohvile, et muuta selle maitse endale meeldivamaks. Aga kas Sa oled proovinud lisada kaneeli? See magus, terav vürts parandab samuti kohvi maitset ja on veel 5 põhjusel Sulle kasulik.

Antioksüdandid

Antioksüdandid on tavaliselt seotud puuviljadega ja marjadega, kuid ka kaneelis on üllatavalt palju neid kasulikke molekule. Tehtud uuringutele tuginedes, on kaneel toidusõbralik vürts just kõrge antioksüdantide sisalduse poolest. Üks teelusikatäis kaneeli sisaldab sama palju antioksüdante kui pool tassi mustikaid.

Stabiilne veresuhkur

Kui soovite magusat kohvi, siis kaneel on tervislikum valik kui suhkur. Vürtsis ei ole mitte ainult vähe kaloreid ja kahjulikku suhkru mõju, vaid sellest on kasu kogu organismile. Kaneel tasakaalustab veresuhkru taset pärast söömist, parandab kehas insuliini efektiivsust ja ravib põletikku kudedes ning liigestes.

Ravib külmetuse sümptomid

Kuumad joogid on suurepärane võimalus leevendada kurguvalu ja kaneel ainult suurendab valuvaigistavat toimet. Kaneeli joomine sooja joogiga, näiteks kohviga, avab ja puhastab nina ning vähendab lima tootmist – kahte kõige tüütumat nohu sümptomit.

Lisaenergia

Kaneel annab sulle lisa energiasüsti koos kohvis sisalduva kofeiiniga. Kuigi kaneel töötab veresuhkru taseme stabilisaatorina, siis samuti aitab kaneel stabiliseerida energia taset, takistades veresuhkru kõikumist, mis võib juhtuda tänu söögile ja näksidele. Seega, kui kohvi ergutab sind, siis kaneel hakkab juhtima toiduga seotud energiaallikaid.

Kasulik südamele

Kaneel vähendab südamehaiguste riskiga seotud tervisehäireid ja haigusi. Lihtsamalt öeldes, vähendab see kahjulike triglütseriitide transporti veres, mis tõstavad ummistunud arteritest põhjustatud ja teiste südamehaigustega seotud terviseprobleeme koguni 30 protsenti.

Kui lugu, mida lugesid oli kasulik, hariv või meeldis, siis jaga seda lugu ka sõpradele. Teised juba jagasid!