Arbuusiseemnetes leidub rohkelt erinevaid vitamiine ja toitaineid. Kõige rohkem leidub seemnetes proteiini ehk valku – ühes tassitäies (108 grammis) leidub 30.61 grammi valku, mis on 61% soovitatavast päevasest kogusest.
Lisaks valkudele on arbuusiseemned head tiamiini (B1-vitamiin), riboflaviini (B2-vitamiin), niatsiini (B3-vitamiin) ja foolhappe (B9-vitamiin) allikad. 108 grammis arbuusiseemnetes on vastavalt soovitatavale päevasele kogusele 14%, 9%, 19% ja 16%.
Mineraalainetest leidub ohtralt magneesiumi (139% soovitavat päevasest kogusest), mangaani (87%), fosforit (82%) ja tsinki (74%). Lisaks eelmainitule on seemnetes veel rauda, kaltsiumit, vaske, kaaliumit ja naatriumit.
Magneesiumil on suur tähtsus närviimpulsside ülekandes, osaleb soolade koostises luukoe ja hammaste tekkes ning magneesiumi ioonid on aktivaatorid erinevates reaktsioonides, mis nõuavad adenosiintrifosfaate, näiteks lihaste kokkutõmbumine ning valkude, rasvade ja nukleiinhapete süntees.
Reklaam
Üle 5000+ täiskasvanu toote. Kaunid pesud naistele. Hea erootikapood.
loveshop.ee (18+)Vaata tooteidArbuusiseemneid võib süüa toorelt, kuivatatult kui ka purustatult, segades erinevatesse jookidesse või maitseks salatitesse.
Kõige lihtsamaks viisiks on arbuus koos seemnetega purustada blenderis. Seemned annavad joogile omapärase ja värske maitse ning säilivad kõik seemnete kasulikud omadused.
Mida teed Sina ? Kas oled üks paljudest, kes sülitab arbuusiseemned välja ja enne arbuusi söömist eemaldab seemned täielikult? Või hoopis pead arbuusiseemneid üheks parimaks arbuusis olevaks osaks ?
Allikad: nutriondata.