Kuidas vakumeerida toitu ilma kalli masinata?


Foto: Sellest artiklist saad hea nipi, kuidas toitu vakumeerida. Artikkel avaldatud: 25.09.2017, 11:27.

Tihti avastame me kokkamise ajal, et näiteks nii palju liha ei lähegi vaja. Kuna tänapäeval on külmikud, siis pole see suur probleem, kuid mõne kuu pärast väljavõetav isuäratav lihatükk on muutunud tumedaks ja külmunud käkiks.

Sügavkülm ei riku otseselt toitu, kuid muudab selle maitset ja konsistentsi. See juhtub siis, kui sügavkülma pandud toit pole õhukindlalt suletud. Kui soovid oma toitu kaitsta, siis pane toit õhukindlasse kotti, võta suur veega täidetud anum ja jäta suletavas kotis üks serv natuke lahti.

Pane kott ettevaatlikult vette ja vesi surub kotist õhu välja ning saad koti serva nüüd sulgeda. Jälgi, et vesi kotti ei satuks! Kuivata kott enne sügavkülma panemist.

Vaakummasin töötab samamoodi, kuid Sul pole selle lihtsa nipi tõttu seda endale vaja soetada.

Vaata allpool olevat õpetlikku videot:

Kui lugu, mida lugesid oli kasulik, hariv või meeldis, siis jaga seda lugu ka sõpradele. Teised juba jagasid!