Söögisoodat ja sidrunimahla segame me tavaliselt kokku ainult millegi küpsetamiseks, kuid tavaliselt ei mõtle me sellest kui ravimist.
Inimene peaks elama loodusega kooskõlas ja oskuslikult kasutama seda, mida loodus talle annab. See aitab mõista söögisooda ja sidrunisegu kasulikkust ning seda, kuidas seda segu korralikult manustada.
Annab energiat ja tugevdab immunsust
Söögisooda ja sidrunimahl on neile, kes on harjunud oma tervise eest hoolitsema. Hommikuti klaas vett sidruniviilu ja teelusika söögisoodaga annab terveks päevaks energiat ja tugevdab immuunsust. See segu aitab tõhusalt ka liigsete kilogrammidega võitlemisel.
Normaliseerib happelise tasakaalu
Sidruni ja sooda joomine aitab kehas happelise tasakaalu säilitada, kuna tasakaalustamatus tekitab palju ägedaid ja kroonilisi haigusi. Happeline keskkond on soodne igasuguste nakkuste arenemiseks, mistõttu on äärmiselt kasulik aeg-ajalt oma organismi alkaliseerida.
Sidruni ja söögisooda kombinatsioon sobib suurepäraselt mao kõrge happesuse puhul, kuna aitab eemaldada kõrvetised ja seedetrakti liigse kogunemise. Sidrunhape aitab neerukivisid lahustada, avaldab kasulikku mõju maksa tervisele ja võitleb ka düspepsiaga.
Reguleerib vere kolesteroolitaset
Veel üks kasulik omadus on selle segu võime reguleerida halva kolesterooli taset veres. Klaas vett sidruni ja söögisoodaga aitab ennetada südame-veresoonkonda raskete haiguste eest.
Valmistamine ja kasutamine
Võta klaas vett, lisa sinna 1 tl söögisoodat ja pigista sinna sisse poole sidruni mahl või lisa paar viilu sidrunit. Jook ongi valmis. Joo seda igal hommikul tühja kõhu peale.
Parem on valmistada igal hommikul uus segu, sest aja jooksul varem valmistehtud segu kaotab oma mõju.
Joo segu 2 nädalat järjest, seejärel tee 2 nädalat pausi ja korda kuuri uuesti.