Lisades veeklaasi paar tilka seda, kaitsed oma südant ja nägemist ning pidurdad enneaegset vananemist


Foto: Seda jooki teatakse ühe kõige kõrgema antioksüdandi sisalduse joogina. Lisaks jääb alles vee kasulikud omadused ja madal kalorsus, aga kaotab ära vee «igav maitse». Artikkel avaldatud: 15.04.2017, 15:10.

Vesi on väga oluline meie tervisele ja üleüldse igale hingelisele siin üksikul planeedil ning janu kustutamiseks peaks puhas vesi olema esimene valik.

Aga siiski meil kõigil on libastumisi, mil tüütuks muutunud kristallselge ja maitsetu veeklaasi asemel haarame hoopis purgikese kihisevat karastusjooki või topsikese siirupina venivat jäätisekokteili.

Vee «vähem igavamaks» muutmiseks, aga samas säilitamaks vee kõik kasulikud omadused ja olematu kalorsuse, tuleks lisada joogiveele sidrunit. Lisaks tugevale ja värskele maitsele, lisab see kollaka kesta all suurt happelisust varjav viljake, veele rohkelt tervislikke omadusi.

Sidrun sisaldab palju C-vitamiini, mis on tugev antioksüdant. See aitab kaitsta meie rakke kahjustuste eest, pidurdades seeläbi enneaegset vananemist, ennetades südame-veresoonkonna haigusi, vähki ja kaitseb meie nägemist.

Ka puhtal joogiveel on sarnased omadused. Vesi küll ei ole antioksüdant, aga pidev vedelikupuudus ei lase organismil töötada optimaalselt, koormates ja kulutades meie keha, kui õlitamata kett kulutab hammasratast.

Me oleksime kui veejanus piinlev võimas puu, kes visalt peab vastu mitmetele sügistormidele, aga siiski ühel hetkel murdub ka kõige tugevam ja langeb enda raskuse all.


Seega piisavas koguses vee tarbimine on tervise seisukohalt fundamentaalne. Meie keha ei pea tegelema vedeliku kaotuste likvideerimisega ega olema säästurežiimil, kui masuaegne töö kaotanud ehitaja, vaid saab funktsioneerida täies ulatuses, parandades puudujääke ja suunates ressursse sinna, kus parasjagu on organismi nõrgemad kohad.

Tarbides vett koos hapukusest silmi vesistama paneva sidruniga, ühendatakse nii vee kui ka sidruni kasulik toime, aga samas säilitatakse ülimadal kalorsus.

Vesi hoiab ära vedelikupuuduse tekke ja sidrun lisab omalt poolt rohkelt antioksüdante ning muid tervisele vajalikke «ehitusmaterjale». Üleüldse sidrunitvett peetakse üheks looduslikuks kõige kõrgema antioksüdantide sisaldusega joogiks.

Lisaks sidruniveele, kui soovid tarbida ainult tervislikke vedelikke, siis soovitatav on juua ka teed, mis vee järel on tarbimiselt teine jook maailmas ja on samuti väga tervislik, sisaldades suurel hulgal antioksüdante.

Tulles tagasi sidrunivee juurde, siis kasutada tuleks ainult värskeid sidruneid. Unustada tuttava ümara kujuga kollakat värvi sidrunimahla plastikpudelid. Nende kasutamine oleks loogiline, kui elad kosmosejaamas, polaaraladel või kuivanud kõrbes.

Niikaua, kui meil on olemas poelettidel värsked sidrunid, niikaua ära kasuta kahtlase väärtusega tooteid ja teenuseid. Olgu nende läikivatel siltidele kirjutatud kasvõi 5 meetrise fondiga sõna öko või olgu puuritud 100 km sügavuselt – toode on või teenus on ikka sama, see on lihtsalt müüginipp.

Kokkuvõtvalt veele lisada ainult värskeid sidruneid. Osta need poest, lõika pooleks ja pigista veeklaasi (võib ka veekannu) või lisa klaasi hoopis sidruniviilud. Joogile ära lisa suhkrut.

Kui lugu, mida lugesid oli kasulik, hariv või meeldis, siis jaga seda lugu ka sõpradele. Teised juba jagasid!