Lisa 1 teelusikatäis SEDA munade keetmisel ja hakkab juhtuma see. Põhjus on geniaalne.


Foto: Munade keetmine ei ole mingi eriline kunst, kuid alljärgnevast artiklist saad kasulikke näpunäiteid, kuidas saada korralikud keedetud munad Artikkel avaldatud: 28.03.2017, 11:36.


Ilmselt olete märganud, et mõned munad on pärast keetmist lihtsam koorida kui teised, kuigi need on pärit samast karbist.

Kas teadsite seda, et mune ei ole ainult lihtsam koorida, vaid munad on ka paremad toiduvalmistamiseks kui need on 7 kuni 10 päeva vanad?

Allpool on toodud veel mõned kasulikud nipid, kuidas saada täiuslikult keedetud munad:

1. Oled väsinud kõvaks keedetud munadest, mis koorimisel kipuvad lagunema? Lisage teelusikatäis söögisoodat munade keetmisel. See suurendab keeduvee aluselisust ja mune on lihtsam koorida.

2. Järgnev nipp ütleb teile, kui vanad munad on: pane toored munad vette ja vaata, mis juhtub. Kui muna vajub horisontaalselt (külili), siis on see värske. Kui vajub vertikaalselt (püsti), siis on see ideaalne toiduvalmistamiseks. Kui muna hõljub pinnale, siis on see vana.


3. Kas Teie munad on läinud kunagi vees katki ja loonud potis suure segaduse? Lisa keetmisel veidi soola vette ning munavalget ei tule koore sisse tekkinud praost nii palju välja.

4. Külmkapis seisnud munad on külmad ja nende koor puruneb lihtsalt kui need panna otse keevasse vette. Selle vältimiseks pange külmad munad vette koos pliidi sisselülitamisega ja laske munadel soojeneda koos veega.

5. Kas kõvakskeedetud munad on Teie lemmikud? Laske neil mõnda aega olla külmas vees ja Sul ei teki hiljem probleemi nende koorimisega.

Kui lugu, mida lugesid oli kasulik, hariv või meeldis, siis jaga seda lugu ka sõpradele. Teised juba jagasid!