Söö küüslauku tühja kõhuga ja vaata, mis juhtub hiljem… Hämmastav


Foto: Küüslaugu kasulikkusest on palju räägitud, aga järgnevas loos saad teada, miks küüslauku peaks sööma ka tühja kõhuga. Artikkel avaldatud: 10.03.2017, 15:16.


Kas teadsite, et küüslaugu söömine tühja kõhuga on üks parimaid viise, kuidas muuta paremaks oma üldist tervist? Nimelt on küüslauk väga toitaineterikas, sisaldades kiudaineid, vitamiini C ja B6, kaltsiumi ning kaaliumi.

Veelgi enam – Rahvusvaheline Vähiinstituut on tunnistanud, et küüslaugul on ka vähivastased omadused.

Küüslaugus on palju antioksüdante, mis kõrvaldavad vabu radikaale. Teised kasulikud tegurid tervisele on väiksem stress, vererõhu alanemine, madalam kolesteroolitase, ateroskleroosi ennetus (veresoonte lupjumine), stabiilsem veresuhkru tase, vähendab impotentsust, ennetab pärmseeninfektsioone, soodustab organismil mineraalide imendumist, vähendab rasva ladestumist, parandab maksa talitust, osteoartriidi ennetamine, tugevdab immuunsust, vähenevad gripi ja külmetushaiguste sümptomid jne.

Miks peaks küüslauku tarbima just tühja kõhuga?

Ekspertide sõnul küüslauk on kõige kasulikum, kui seda süüakse tühja kõhuga, sest sellel ajal bakterid ei suuda ennast kaitsta. Siiski mitte kõik ei suuda tarbida küüslauku tühja kõhuga. Selleks on hea alljärgnev retsept – ahjus röstitud küüslauk.


Esiteks kuumuta ahi 200 kraadini. Samal ajal eemaldada küüslaugul pealmine koor ja lõika ära tipp. Seejärel pane kobar(ad) fooliumi peale. Siis lisa natuke oliiviõli kobara(te) peale ja mässi fooliumisse.

Kui ahi on kuum, pane fooliumis küüslaugud ahju ja küpseta ca 1 h. Kui tund on möödas, võtke küüslauk ahjust välja ja jätke jahtuma. Võite võtta pehmed küüned ja neid süüa või määrida need leivale.

Kasulik nipp:

Kui kohe kõike ära ei söö, saate neid säilitada külmkapis ja kasutada mõne päev jooksul.

Kui lugu, mida lugesid oli kasulik, hariv või meeldis, siis jaga seda lugu ka sõpradele. Teised juba jagasid!