Torka sellerivars ja leivapäts ühte kotti. Ma ei suuda ära imestada, kui hästi see toimib


Foto: Sellest artiklist saad teada, kuidas leiba värkena hoida. Artikkel avaldatud: 18.09.2017, 12:17.

Ei ole palju asju, mis lõhnaks nii hästi, kui otse ahjust tulnud värskelt küpsetatud leib. Leiva värskena hoidmine ei ole aga lihtne ülesanne, eriti kui Sa elad üksi.

Sa ei suuda enne tervet pätsi ära süüa, enne kui mõni viil juba vanaks hakkab minema. Hea uudis on aga see, et allpool on toodud mõned võimalused, kuidas Sa oma leiba värskena saad hoida ja see maitseb peaaegu sama hästi kui esimesel päeval.

Sa vajad:

  • leiba
  • paberrätikuid
  • fooliumi
  • üks või kaks sellerivart

Mikrolaineahju meetod

Võta paberrätik ja tee see külma veega märjaks. Mässi märg paberrätik leiva ümber. Pane see nüüd mikrolaineahju kümneks sekundiks. Nüüd saad leiva lahti pakkida ja nautida seda kui värsket ja sooja.


Ahju meetod

Kuumuta ahi 150° C ja mässi leib fooliumisse. Seejärel aseta leib kuni 20 minutiks sõltuvalt leiva kogusest ja tüübist ahju. Seejärel võta leib ahjust välja ja lase sel jahtuda.

Selleri meetod

Pane sellerijuured leivakotti ja sulge kotiots tihedalt. Pane kott paariks tunniks külmkappi või parima tulemuse saamiseks jäta see terveks ööks külmkappi.

Järgmisel päeval võid selleri kotist välja võtta ja see on ilmselt kuivanud, kuna leib on kogu niiskuse endasse imenud ja on nüüd jälle kena ja pehme.

Soovitus: alati juhtub ka nii, et leiba ei saa enam pehmeks ja söödavaks, kuid kui see pole hallitama läinud, siis saad sellest leivast teha kuivikuid või sööta leivaga pargis tiigi ääres parte.

Kui lugu, mida lugesid oli kasulik, hariv või meeldis, siis jaga seda lugu ka sõpradele. Teised juba jagasid!