Paljudele meeldib kana süüa, sest kana on punase liha odavam ja tervislikum alternatiiv, aga kuidas seda küpsetada nii, et see jääks mahlane ja maitsev.
1. Sulatamine toatemperatuuril
Unusta, mida inimesed varem ütlesid – Sa ei tohiks kunagi sulatada kana toatemperatuuril.
Selle asemel võta külmutatud kana sügavkülmast öö enne selle söömist välja ja sulata see külmkapis. See vähendab salmonella ja muude bakteripuhangute ohtu.
2. Liiga palju või vähe vürtse
Kana on maitselt väga kerge, seetõttu on tähtis seda maitsestada heade maitseainete ja maitsetaimedega.
Sool ja pipar on hädavajalikud, kuid kana küpsetamisel on vaja ka palju muid maitseid. Kana rinda või koibi võiks maitsestada sojakastme, mee ja küüslauguga. Tulemus on väga maitsev.
Reklaam
Detsembri lõpus võideti läbi aegade suurim jackpot summas 38 461 200.95 eurot.
PokkeriProdVaata kuidasKui kana pannil praed, siis on oluline, et Sa kana pannil liiga palju ei pööraks. Nii saab see kena ja krõbeda kuldse pinna.
Veel üks nõuanne on see, et ära kata praadimisel panni rohkem kui 2/3 osas kanaga, sest muidu Sa ei prae seda, vaid keedad.
4. Reeglid naha ja luude eemaldamiseks enne toiduvalmistamist
Kana nahk ja luud parandavad üldist maitset. Enamik kanapuljongeid valmistatakse ainult luude ja naha abil.
Kui luud annavad suppidele ja puljongitele hea maitse, siis nahk on suurepärane jätta kanale peale, kui seda küpsetatakse ahjus. Nahk muudab kana mahlakaks ja annab sellele ilusa välimuse ning kui sulle nahk ei meeldi, siis eemalda see enne söömist.
5. Kas temperatuur on oluline?
Jah, on! Nagu me teame, võib kana küpsetamise ajal kergesti kuivada. Seetõttu on termomeetri kasutamine väga mugav ja vajalik.
Kana rinnal peab sisetemperatuur olema 60° C ja kana koibadel 77° C, kuna liha on natuke tumedam.
Küpsetades ahjus tervet kana, on parim rind õige temperatuurini jõudes välja võtta ja ülejäänud kana valmissaamiseni edasi küpsetada. Nii saad kõige maitsvama kana.