See ongi põhjus, miks Sa ei tohiks mitte kunagi visata avokaadoseemneid prügikasti


Foto: Avokaadoseemned. Avokaadoseemned on kõige väärtuslikum osa avokaadost. Koguni 70% avokaados leiduvates antioksüdanditest on just seemnetest. Loe, kuidas süüa ja valmistada avokaadoseemneid. Artikkel avaldatud: 09.02.2017, 13:46.


Kas Sa oled ka üks neist, kes viskab avokaadoseemned minema? Kui jah, siis Sa viskad minema avokaado kõige väärtuslikuma osa, kirjutab Daily Mail.

Debatt avokaadoseemnete üle algas juba eelmise aasta kevadel, kui osad arvasid, et avokaadoseemned on söödamatud, teised jälle pidasid neid tervislikuks.

Selgus, et seemned on kõige väärtuslikum osa avokaadost. New York’ist pärit toitumisnõustaja Amy Shapiro ütles veebilehele Daily Mail antud intervjuus, et avokaadoseemned on täis kiudaineid ja antioksüdante – koguni 70% avokaadost leiduvatest antioksüdantidest on just seemnetes.

Lisaks avokaadoseemnetes leiduvad kiudained on head seedimisele ja tekitavad kiiremini täiskõhu tunde. See tähendab, et avokaadeseemnete söömine võib viia päevas vähemate kalorite tarbimisele ja kaalulangusele.

Kuidas süüa avokaadoseemneid?

Kuna avokaadoseemned on toorelt kivikõvad, siis ei tasuks proovida neid hammastega purustada. Seemnete söömiseks tuleb neid enne röstida.


Kuumuta ahi 120 kraadini ja rösti seemneid ahjuplaadil umbes kaks tundi. See muudab avokaadoseemned pehmeks ja söödavaks (vaata allolevat videot).

Parim viis avokaadoseemnete söömiseks on need enne blenderis purustada pulbriks. Pulber lisada smuutidesse, joguritesse ja muudesse toitudesse. Kui Sul ei ole blenderit, siis kasuta riivi või pudrunuia.

Video, kuidas valmistada avokaadoseemneid:

Kui Sul puudub blender, siis soodsate blenderitega saab tutvuda SIIN (kirjuta otsingusse BLENDER).

Kui lugu, mida lugesid oli kasulik, hariv või meeldis, siis jaga seda lugu ka sõpradele. Teised juba jagasid!